Lymfedrainage

Lymfedrainage

Het lymfestelsel

Het lymfestelsel is een onderdeel van de totale circulatie in ons lichaam. Het is een afvoerend systeem. Het is het zuiveringsstation van ons lichaam. Het lymfestelsel bestaat uit lymfevaten, lymfeklieren en lymfeweefsel die zich in verschillende organen bevinden. Lymfevaten vormen de kanalen van het lymfestelsel. Deze vaten worden vanuit het lichaamsweefsel gevuld met een stroperige kleurloze vloeistof (lymfe of weefselvocht). De lymfe neemt afvalstoffen uit het lichaam op. Via lymfevaten komt de lymfe uiteindelijk in de bloedbaan terecht. Voordat de lymfe in het  bloed komt, passeert zij ten minste 1 lymfeklier. In de hals, de oksels en de liezen bevinden zich grote concentraties van lymfeklieren. Lymfeklieren zijn de zuiveringsstations van het lichaam. Ze filteren ziekteverwekkers, zoals bacteriën en virussen en maken deze onschadelijk. Verder filteren lymfeklieren afvalstoffen uit de lymfe. Daarnaast  hebben ze een belangrijke functie bij de afweer en allergieontwikkeling. Het lymfestelsel speelt dus een belangrijke rol bij de immuniteit en afweer.

Lymfedrainage is een zachte massage met een groot effect. De immuniteit wordt verbeterd. Door de massage wordt de afvoer van afvalstoffen en lymfe verbetert, de aanmaak van nieuwe lymfevaatjes gestimuleerd, de celvernieuwing bevordert en laat de organen beter werken. Het geeft ontspanning en pijndemping en kan bij tal van klachten worden ingezet.

Klachten

Oedeemvorming – Bij oedeemvorming wordt vocht vastgehouden. Uw benen en voeten kunnen opgezwollen zijn. Ook bij een dikke knie of enkel na een kneuzing.  Lymfedrainage kan helpen dit vocht af te voeren, waardoor de zwelling afneemt of verdwijnt.

Angst, spanningen en stress – kan helpen angst, spanningen en stress te verminderen.

Pijn – de massage kan pijn verzachten. Denk bijvoorbeeld aan hoofdpijn.

Virusinfectie – na het doormaken van een infectie, bijvoorbeeld griep, kan lymfedrainage uw immuniteit verbeteren. Door de massage kan het lymfestelsel sneller het virus afvoeren, waardoor u sneller herstelt.

Auto-immuunziekte – kan de gevolgen van bijvoorbeeld reumatoïde artritis verminderen.

Medicatie – medicatie wordt sneller afgebroken. Hierdoor ervaart u minder bijwerkingen van de medicatie. Na bijvoorbeeld een narcose bent u sneller hersteld.

Na een korte intake ga ik met de lymfedrainage aan de slag. Lymfedrainage bestaat uit een aantal zachte massagetechnieken. Het is een subtiele massage. Een huidverschuiving op gevoel. Waarbij ik gebruik maak van pompende, cirkelvormige bewegingen met een lichte druk. Ik voer de massagetechnieken uit in een rustig tempo zonder gebruik te maken van olie. Het is een ontspannende massage zonder pijn. De massage technieken kan ik op het hele lichaam toepassen. Aan de hand van uw klachten bepaal ik op welk lichaamsdeel ik de massage toe pas.

Lymfedrainage is een mooie zuiverende massage.

 

Bel mij: 06 - 24 76 72 72

Massagepraktijk Quies

T: 06 - 24 76 72 72
E: info@MassagepraktijkQuies.nl
E: info@NatuurgeneeskundeQuies.nl