Triggerpointsmassage

Triggerpointmassage

Wat zijn triggerpoints?

Triggerpoints zijn kleine verkrampingen in spieren. Spieren zijn opgebouwd uit verschillende vezels. Bij een triggerpoint is door gebrek aan zuurstof en doorbloeding een aantal spiervezels meer samengetrokken dan in het omliggende gebied. In deze verdikking hopen afvalstoffen zich op en kleven samen. De triggerpoint houdt het overige deel van de spiervezel op hoge spanning.

Klachten

Opvallend is dat ze vaak klachten veroorzaken op een andere plek dan waar de triggerpoint zich bevindt. Ze kunnen een uitstralende pijn geven, zo voelt u de pijn op een andere plek dan de werkelijke plaats van de triggerpoint. Een triggerpoint in de kleine bilspier, kan pijn veroorzaken die uitstraalt tot in de enkel. Een triggerpoint in de schouder kan pijn geven in de arm of een triggerpoint in de monnikskapspier kan leiden tot hoofdpijn.

Triggerpoints kunnen pijn, tintelingen of gevoelloosheid veroorzaken. Bewegingen worden moeilijker doordat de spier niet goed kan rekken. Deze klachten kunnen zonder behandeling jaren voortbestaan. Voorbeelden zijn stijfheid van nek en schouders, rugpijn, spierkramp, RSI, tenniselleboog en hoofdpijn.

Behandeling

Omdat triggerpoints een uniek pijnpatroon hebben, weet ik aan de hand van uw klachten welke spieren Triggerpoints kunnen hebben. Ik ga de betreffende spieren één voor één langs. Zodra de punten duidelijk zijn, ga ik met diepwerkende massagetechnieken aan de slag. Ik maak gebruik van langzame en vrij stevige druk op een klein oppervlak. Hierbij horen korte strijkingen en drukpuntmassage.

Bij acute klachten is er meestal meteen resultaat. Bij chronische klachten kunnen meerdere behandelingen nodig zijn, waarbij vaak meteen verlichting wordt ervaren.

 

Bel mij: 06 - 24 76 72 72

Massagepraktijk Quies

T: 06 - 24 76 72 72
E: info@MassagepraktijkQuies.nl
E: info@NatuurgeneeskundeQuies.nl